Σύνδρομα Ανδρικής Αποτυχίας Vol. 1: Η Νοοτροπία Του Θύματος

Winners’ Lounge Φλερτ Φλερταρισμα Καμακι Πεσιμο Προσεγγιση γυναικας/γυναικων/κοπελας Pick up Bootcamp Dating Dating service How to flirt a woman What you say to a woman How to meet women How to meet women online Κρουσεις σε γυναικες Πως γνωριζεις αγνωστες γυναικες Πως γνωριζεiς γυναικες στο δρομο Πως την πεφτεις σε γυναικες Τι λες στις γυναικες στο bar/club Τι να πω σε μια γυναικα Προσεγγιση σεμιναριο Πως γοητευεις μια γυναικα/γυναικες/κοπελα/κοπελες Σεμιναρια αυτοβελτιωσης/αυτοπεποιθησης Πως αποκταω αυτοπεποιθηση με γυναικες Ευρεση γυναικας/γυναικων Φλερτ (flirt) στο δρομο/bar/club/γραφειο

 Ένα πράγμα που θα διαβάσεις ξανά και ξανά στο Winners’ Lounge  είναι ότι ο άνδρας είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την ερωτική του ζωή και ο απόλυτος δημιουργός της πραγματικότητάς του.

Τι εννοείς ο αποκλειστικός υπεύθυνος, αναρωτιέσαι. Δεν μπορεί καθετί που μου έχει συμβεί με τις γυναίκες, κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία, κάθε απόρριψη, κάθε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που έχω εισπράξει να είναι δική μου ευθύνη, σκέφτεσαι.

Υπάρχει και ο αστάθμητος παράγοντας.

Υπάρχει και η τύχη.

Αν κάποια πράγματα είναι να γίνουν θα γίνουν και αν δεν είναι να γίνουν δεν θα γίνουν.

Μπορεί εκείνη η τύπισσα που σου είπε «φύγε, φίλε, ενοχλείς», όταν την προσέγγισες να είχε κακή ψυχολογία ή μπορεί να της σκότωσαν τη μάνα. Πώς είναι δυνατόν αυτό να είναι δική σου ευθύνη;

Και όμως είναι.

Όχι με την έννοια ότι κάθε γεγονός της ζωής σου προκαλείται από εσένα τον ίδιο, αλλά με την έννοια ότι εσύ ελέγχεις τις αντιδράσεις σου σε σχέση με αυτά που σου συμβαίνουν ακόμη και όταν αυτά συμβαίνουν για λόγους έξω από εσένα.

Τι κάνεις λοιπόν όταν βρεθεί μπροστά σου η πρώτη δυσκολία, η πρώτη αποτυχία, το πρώτο «όχι»;

Αφήνεις τον θυμό να κυριαρχήσει μέσα σου, ξεκινάς να κατηγορείς τους άλλους και τις γυναίκες και ενδίδεις στην αυτοθυματοποίηση, όπως θα έκανε ο μέσος άνδρας ή το αντιμετωπίζεις με βουδιστική ηρεμία, αναλύοντάς το στα κομμάτια του, εντοπίζεις το πρόβλημα και το λύνεις;

 

Τι Είναι Η Νοοτροπία του Θύματος

Θα την αναγνωρίσεις από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • Το να κατηγορείς τους άλλους για μία κατάσταση που εσύ δημιούργησες ή που συνέβαλες στο να συμβεί. Αδυναμία ή απροθυμία να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων ή παραλείψεών σου.
 • Το να αποδίδεις ανύπαρκτες αρνητικές προθέσεις σε άλλους ανθρώπους (θεωρίες συνωμοσίας, παρανοϊκός τρόπος σκέψης κτλ)
 • Το να πιστεύεις ότι οι άλλοι είναι γενικά πιο τυχεροί ή πιο ευτυχισμένοι ή ότι όλα είναι τέλεια στη δική τους ζωή, ενώ εσύ πιστεύεις ότι είσαι γενικά άτυχος («Γιατί να τύχει αυτό σε εμένα;»)
 • Το να λαμβάνεις βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση με το να νιώθεις άσχημα για τον εαυτό σου, επιδιώκοντας τη λύπηση των άλλων.

 

Αν είσαι ένας υγιής ψυχικά άντρας  η νοοτροπία του θύματος με όλα τα χαρακτηριστικά της θα πρέπει να σου φαίνεται αξιοθρήνητη.

Ωστόσο, για τους άντρες που πάσχουν από αυτήν, υπάρχει ένα κρυμμένο «όφελος»: μπορούν σαν ανώριμα αγοράκια να αποφεύγουν την ευθύνη που έχουν για την ερωτική τους ζωή.

Το να κλαίγεσαι είναι πολύ ευκολότερο από το να χτίσεις τον εαυτό σου κατάλληλα, ώστε να πάρεις αυτό που θέλεις στον έρωτα και τη ζωή.

Από πού όμως πηγάζει αυτή η νοοτροπία;

Πηγάζει από μία διπλή έλλειψη:

 1. Έλλειψη εμπειρίας σε κάποιον τομέα της ζωής σου.
 2. Έλλειψη αρκετών θετικών αποτελεσμάτων σε σχέση με τα αντίστοιχα αρνητικά σε ένα συγκεκριμένο πεδίο.

 

Οι άντρες δηλαδή που νιώθουν θύματα στην ερωτική τους ζωή είναι κατά βάση άντρες που δεν έχουν μεγάλη τριβή με το θέμα «γυναίκα και σεξ» ή άντρες που ναι μεν έχουν ασχοληθεί κάπως με αυτόν τον τομέα, αλλά όχι με επιτυχή για αυτούς αποτελέσματα.

Καθώς η εμπειρία απουσιάζει, καθώς οι νίκες στην ερωτική τους ζωή είναι ελάχιστες ή ανύπαρκτες, τους γίνεται εξαιρετικά εύκολο να ερμηνεύσουν αυτήν την κατάσταση ως «κακοτυχία» ή «κακομοιριά», ως αποτέλεσμα εξωγενών δυνάμεων που δεν ελέγχουν.

Μην υποκύπτεις.

Υπάρχει τρόπος να βγάλεις τον εαυτό σου από σκοτεινό σπήλαιο της αυτοθυματοποίησης στο ξέφωτο της αφθονίας.

 Από το «Δεν μπορώ να» στο «Πώς μπορώ να»

Η νοοτροπία του άντρα-θύματος είναι μία αρρώστια που πρέπει να ξεριζώσεις, αν θέλεις να έχεις την παραμικρή επιτυχία στις γυναίκες.

Είναι ο χειρότερός σου εχθρός.

Θέλει να σε δει να σέρνεσαι στις λάσπες της απελπισίας.

Είναι ο δικός σου εσωτερικός δαίμονας, αυτός που σε θέλει ηττοπαθή και αποτυχημένο.

Πώς μπορείς λοιπόν να απαλλαγείς από αυτήν την μάστιγα μια και καλή;

Ακολούθησε 3 απλά βήματα:

 1. Εντόπισε και ξερίζωσε τα συμπτώματα της αυτοθυματοποίησης.
 • Διαμαρτύρεσαι ή σκέφτεσαι πόσο δύσκολα είναι για σένα τα πράγματα με τις γυναίκες.
 • Κατηγορείς τους άλλους και ειδικά τις γυναίκες ότι «σου έκαναν» αυτό κι εκείνο.
 • Γκρινιάζεις ότι το Παιχνίδι είναι δύσκολο και ότι «οι γυναίκες είναι ακατανόητες».
 • Απορείς πώς είναι δυνατόν «οι άλλοι άντρες να τα καταφέρνουν καλύτερα από εσένα».
 • Αισθάνεσαι ότι δεν έχεις επιλογή. Νιώθεις κυριολεκτικά ανήμπορος να βελτιώσεις την ερωτική σου ζωή.

 

 1. Παραδέξου ότι αυτό που κάνεις τώρα δεν λειτουργεί και άλλαξέ το.

Ό,τι και αν κάνεις τώρα με τις γυναίκες, το σίγουρο είναι ότι δεν σε εξυπηρετεί. Δεν σου φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κόψτο.

Αν μιλάς σε πολύ λίγες γυναίκες και βλέπεις ότι αυτό δεν αρκεί, σταματά το. Μίλα σε περισσότερες γυναίκες, εφόσον είδες ότι το αντίθετο δεν λειτούργησε.

Αν νομίζεις ότι το να πιάνεις ψιλή κουβέντα με τις γυναίκες και να μιλάς για τον καιρό δεν αποδίδει, σταμάτα το. Κάνε την προσέγγισή σου πιο στοχευμένη και δες τι αποτελέσματα αυτό σου φέρνει.

 1. Υιοθέτησε τη νοοτροπία του «Πώς μπορώ να».
 •  Πώς μπορώ να γνωρίζω περισσότερες γυναίκες;
 • Πώς μπορώ να εκπέμπω αποτελεσματικότερα την αύρα του εραστή; 
 • Πώς μπορώ να προκαλώ έλξη στις γυναίκες;
 • Πώς μπορώ να κλιμακώσω σεξουαλικά τη γνωριμία μου με μία γυναίκα;
 • Πώς μπορώ να αισθάνομαι πιο άνετος όταν μιλάω με πολύ όμορφες γυναίκες;

 

 Ο επιτυχημένος άντρας που ξέρει πώς να παίρνει αυτό που θέλει στην ερωτική του ζωή είναι ένας άντρας που βλέπει τα προβλήματα ως ενδιαφέρουσες προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

 Απομυθοποιεί τις δυσκολίες και βρίσκει λύσεις.

 Δεν επιτρέπει στον εαυτό του να πνιγεί στο σκοτάδι της αυτοθυματοποίησης.

 Μάθε πώς να γίνεις αυτός ο άντρας. Μάθε πώς να γίνεις ο άντρας που θέλεις. 

Από τους Dating Coaches του Winners’ Lounge

Άφησε ένα σχόλιο